donderdag, 16. oktober 2008 - 20:58

Gevolgen van de kredietcrisis nader bekeken

Groningen

Zoals afgelopen dinsdag bekend werd gemaakt, heeft de provincie Groningen een bedrag van € 30 miljoen uitstaan in de vorm van deposito's bij banken in IJsland. Een deel van dit bedrag, circa 15%, is afkomstig uit het investeringsfonds van de Regio Groningen-Assen. De provincie Groningen is beheerder van dit fonds.

Donderdag is in het dagelijks bestuur van de Regio Groningen-Assen gesproken over de mogelijke financiële gevolgen van de kredietcrisis.

Daarbij zijn de volgende afspraken gemaakt:

De provincie Groningen stelt als beheerder van het regionale fonds alles in het werk om de bij de IJslandse banken gedeponeerde bedragen volledig terug te krijgen. Dit gebeurt samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken en de overige gedupeerde overheden.

Het dagelijks bestuur van de regio Groningen-Assen onderzoekt onder leiding van Anneke Haarsma - lid van GS Drenthe en vice-voorzitter van de regio Groningen-Assen - de mogelijke gevolgen voor de Regio Groningen-Assen.

Op basis van de resultaten geeft het dagelijks bestuur spoedig duidelijkheid over mogelijke gevolgen voor de Regio Groningen-Assen.
Provincie:
Tag(s):