zaterdag, 3. mei 2008 - 11:38

Gewapende overval geldautomaat

Lelystad

Dinsdagmiddag 29 april rond 15.00 uur zijn twee medewerkers van een waardetransport overvallen. Dit gebeurde terwijl zij een geldautomaat op de Agorabaan aan het bijvullen waren.

De medewerkers werden door twee personen met een vuurwapen, of iets wat er op lijkt, bedreigd. De verdachten maakten een onbekend geldbedrag buit en zijn hierna gevlucht. Er raakte niemand gewond.

De politie is direct na de overval een buurtonderzoek gestart. Ook werd een sms-alert verstuurd met daarin het signalement van de verdachten. Een oplettende getuige zag op de Neringweg twee mannen lopen die voldeden aan het signalement.

Hij alarmeerde vervolgens agenten die daar bezig waren met het buurtonderzoek. Die hebben de mannen aangesproken, maar de twee sloegen op de vlucht. Eén van de verdachten kon meteen worden aangehouden. Hij beet tijdens de aanhouding een agent in zijn been. De agent is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen.

De andere verdachte werd na een korte achtervolging, waarbij door de agenten een aantal waarschuwingsschoten is gelost, aangehouden. Hierbij raakte niemand gewond. De verdachten zijn naar het bureau gebracht en verhoord.

Uit onderzoek is gebleken dat op dit moment de twee aangehouden mannen niet in verband kunnen worden gebracht met de gewapende overval. Zij zijn woensdagmiddag heengezonden. De technische recherche heeft ter plaatse uitgebreid sporenonderzoek verricht. Voor de medewerkers van het waardetransport is slachtofferhulp ingeschakeld.
Provincie:
Tag(s):