donderdag, 31. januari 2008 - 9:46

Gewapende overval kapsalon

Almere

Woensdagochtend rond 11.00 uur heeft een onbekende man een kapsalon aan de Okapistraat in Almere overvallen. Hierbij heeft de dader twee werknemers bedreigd met een steekwapen. De dader is met een onbekend geldbedrag gevlucht. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

De overvaller kwam rond 11.00 uur de winkel binnen lopen. Op dat moment waren er twee personeelsleden en één klant aanwezig in de kapsalon. De overvaller had een muts op en droeg een doek voor zijn gezicht. De dader heeft een onbekend gebleven geldbedrag buitgemaakt.

Hierna is hij de winkel uitgelopen en weggelopen in de richting van de Bloemenbuurt in Almere.Direct na de overval is er een SMS alert verstuurd naar de buurtbewoners met het verzoek om uit te kijken naar de dader en bij aantreffen de politie te alarmeren.

Aangehouden verdachte weer vrijgelaten
De politie heeft met meerdere eenheden gezocht in de omgeving en in de regenboogbuurt een verdachte aangehouden die voldeed aan het kledingsignalement.

Uit het eerste onderzoek bleek dat de verdachte niets met de overval te maken had dan alleen dat de man soortgelijke kleding als de overvaller droeg. Na spiegelconfrontatie werd deze man heengezonden.

In de omgeving van de kapsalon heeft de politie een uitgebreid buurtonderzoek uitgevoerd. De technische recherche heeft een sporenonderzoek verricht. De recherche van district Zuid heeft de overval in onderzoek. Bij de overval is niemand gewond geraakt.
Provincie:
Tag(s):