donderdag, 6. november 2008 - 13:18

Gewapende overval op supermarkten

Almere

Overvallers in Almere hebben een druk etmaal achter de rug. Was woensdagavond 5 november eerst Super de Boer aan de beurt, werd vervolgens donderdagochtend supermarkt Albert Heijn overvallen.

Woensdagavond rond 20.00 uur drongen drie gemaskerde mannen de supermarkt Super de Boer aan de Rembrandweg binnen. Het personeel werd met een vuurwapen bedreigd en moest geld afgeven.

De drie overvallers hebben een onbekend gebleven geldbedrag buitgemaakt, waarna ze weer uit de winkel gevlucht zijn.

Diverse surveillance-eenheden van de politie hebben direct na de melding van de overval de omgeving van de supermarkt afgezocht. In de buurt van de Super de Boer zijn twee verdachten aangehouden die voldeden aan het opgegeven signalement. Uit onderzoek bleek dat de aangehouden jongens niets met de overval te maken hadden, waarna ze direct zijn heengezonden.

Donderdagochtend 6 november rond 08.00 uur werd supermarkt Albert Heijn aan de Oldewierde overvallen. Twee gemaskerde mannen liepen de winkel binnen en bedreigden het aanwezige personeel met een vuurwapen.

De overvallers wisten enkele kassa-lades buit te maken en verlieten vervolgens het filiaal.

De Technisch Forensische recherche heeft sporenonderzoek verricht. Het overvallenteam heeft beide overvallen in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Iedereen die iets gehoord of gezien heeft dan wel iets weet van deze overvallen wordt dringend verzocht contact op te nemen met het overvallenteam district Zuid via: 0 9 0 0 – 8 8 4 4.
Provincie:
Tag(s):