dinsdag, 22. april 2008 - 15:08

"Gewassen" borden

Terneuzen

Binnenkort staan er in de gemeente Terneuzen veertig borden die tekst en uitleg geven over de gewassen die op de akkers groeien.Op donderdag 24 april wordt in Zaamslag het eerste gewassenbord onthuld.In het kader van de thematisering van de kleine kernen is een aantal gewassenborden ontwikkeld.

Deze borden, die verschillende groeistadia van dertien verschillende gewassen laten zien, worden geplaatst bij locaties waar deze gewassen groeien.

Langs de borden worden drie routes uitgestippeld, waarbij de fietser via een GPS-systeem de weg wordt gewezen. Een mooie manier om het polderlandschap rond Zaamslag, Biervliet en Philippine te ontdekken. Wethouder Van Waes, portefeuillehouder plattelandsontwikkeling, toerisme en recreatie, onthult op donderdag 24 april het eerste gewassenbord.

De gewassenborden zijn tot stand gekomen in samenwerking met Agrarische Natuur Vereniging ’Groene Oogst’ en ZLTO. De VVV Zeeuws-Vlaanderen heeft de productie van de borden voorbereid en gecoördineerd en zorgt voor de promotie van de nieuwe routes.
Provincie:
Tag(s):