maandag, 10. maart 2008 - 17:27

Gewelddadige overval op woning boven wasserette

Lelystad

Waarschijnlijk de nachtmerrie van iedere ondernemer is een overval. Zeker als die plaatsvindt in de woning boven de onderneming. Voor een 24-jarige eigenaar van een wasserette aan de Sont in Lelystad werd dit in de nacht van 4 op 5 maart pijnlijke werkelijkheid.

Gewapende overvallers hadden zich een toegang verschaft tot de woning en verraste de bewoners die op dat moment lagen te slapen. De 25-jarige broer van de eigenaar, die bij toeval ook in de woning sliep, kwam polshoogte nemen, waarbij een worsteling ontstond met de overvallers. Hierbij zijn door de overvallers rake klappen uitgedeeld waardoor beide broers gewond raakten. De overvallers zijn zonder buit op de vlucht geslagen. De 25-jarige man moest zich in het ziekenhuis laten behandelen.

Uit technisch onderzoek door de politie en de verklaring van de slachtoffers is gebleken dat er eveneens is geschoten in de woning. Een door de politie gehouden buurtonderzoek heeft tot nu toe geen resultaat opgeleverd. De politie mist nog cruciale informatie in het onderzoek en roept eventuele getuigen op contact op te nemen met de politie.

De familie van de slachtoffers is een flyer-actie gestart en probeert met een beloning van € 1000 voor de tip die leidt tot de aanhouding van de verdachten eventuele getuigen over de streep te trekken.

Getuigen kunnen contact opnemen met de politie Lelystad op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000
Provincie:
Tag(s):