vrijdag, 13. juni 2008 - 17:08

Geweldsincidenten en dode man nader onderzocht

Woerden

De politie heeft in de loop van deze week zes personen uit Woerden aangehouden omdat zij mogelijk betrokken zijn bij geweldsincidenten in het afgelopen weekend in Woerden. In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 juni vond een aantal geweldsincidenten in de omgeving van de Oostdam en de Stationsweg plaats. Rond 02.40 uur werd een ernstig gewonde 25-jarige man uit Woerden op de Voorstraat aangetroffen. De man werd met hoofdletsel opgenomen in het UMC in Utrecht. Daar overleed hij op donderdag 12 juni.

De politie stelde naar aanleiding van de geweldsincidenten en het aantreffen van de gewonde man een onderzoek in. Dat leidde op dinsdag 10 juni tot drie aanhoudingen en op donderdag 12 juni tot nog drie aanhoudingen. De aangehouden verdachten zijn allen afkomstig uit Woerden en variëren in leeftijd van 17 tot 19 jaar.

De zes worden verdacht van betrokkenheid bij de geweldsincidenten, of zij mogelijk iets te maken hebben met het aantreffen van de gewonde man moet uit verder onderzoek blijken. De politie zet het onderzoek naar beide zaken voort. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):