woensdag, 23. januari 2008 - 15:48

Gewond na schietpartij

Hoorn

Een 22-jarige man uit Hoorn is dinsdagavond 22 januari rond 20.40 uur gewond geraakt nadat hij was beschoten op de Koolmees in Hoorn. De man hoorde mensen ruzie maken op de parkeerplaats achter de woningen op de Koolmees en ging kijken. Hij zag nog net dat één man een vuistslag uitdeelde in het gezicht van een andere man. Hij kwam tussenbeide en probeerde de twee uit elkaar te halen.

De man die eerder een vuistslag had uitgedeeld haalde een vuurwapen tevoorschijn uit de auto waar hij naast stond en schoot hiermee op de 22-jarige man. Deze raakte hierbij gewond aan zijn pols en vluchtte weg. Hij hoorde vlak daarna een auto wegrijden. Dit bleek de auto van de dader te zijn.

Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het Westfries Gasthuis. Zijn verwondingen bleken mee te vallen. De andere man die betrokken was bij de ruzie, een 25-jarige man uit Hoorn, werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

De politie heeft de identiteit van de dader inmiddels kunnen achterhalen. Het gaat om een 32-jarige man uit Hoorn. Hij staat gesignaleerd en zijn opsporing heeft hoge prioriteit.
Provincie:
Tag(s):