donderdag, 17. juli 2008 - 11:47

Gewonde bij aanvaring op het Noordzeekanaal

Amsterdam

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) onderzoekt een aanvaring op het Noordzeekanaal tussen de Hempont en een lege binnenvaarttanker.

Op donderdag 17 juli, kort na middernacht, kwamen de schepen met elkaar in aanvaring. Hierbij werden beide schepen beschadigd en raakte een passagier van de pont licht gewond. De schipper van de pont heeft vermoedelijk de tanker niet gezien.

Kort na middernacht voer de tanker op het Noordzeekanaal. Het schip had zijn lading benzine gelost maar de tanks waren nog niet ontgast. Op dat moment voer de Hempont van Amsterdam naar Zaandam. Toen de schippers van beide schepen zagen dat er een aanvaring dreigde heeft men nog geprobeerd dit voorkomen door uit te wijken. De pont werd echter geraakt aan de stuurboordzijde op ongeveer vier meter achter het voorschip. Door de uitwijkpogingen is wel voorkomen dat de pont precies in het midden werd geraakt.

Op het moment van de aanvaring waren drie scooterrijders, twee fietsers en een auto aan boord van de pont. Door de klap van de aanvaring raakte één van de scooterrijders licht gewond aan zijn knie toen hij met zijn scooter omviel. De Waterpolitie controleerde beide schippers op alcohol. Uit de blaastest bleek dat ze beiden niet gedronken hadden.

Aan boord van de pont is de reling aan de stuurboordzijde beschadigd. Aan deze zijde van de pont mogen geen passagiers staan tot de schade hersteld is. Het binnenvaartschip heeft op ongeveer een meter boven de waterlijn schade opgelopen aan het voorschip. Het schip krijgt een ontheffing om voor reparatie naar een werf te varen.
Provincie:
Tag(s):