woensdag, 5. november 2008 - 15:00

Gewonde na schietpartij voor NS-station in Alkmaar

Alkmaar

Bij een schietpartij woensdagochtend voor het NS-station in Alkmaar is een persoon gewond geraakt. De politie heeft in de loop van de ochtend een verdachte aangehouden die mogelijk betrokken is bij het schietincident. Dit heeft de politie woensdagmiddag 5 november laten weten.

Op woensdag 5 november 2008, om 09.30 uur, kreeg de politie de melding dat er op de Stationsweg, voor het NS-station in Alkmaar, een ruzie tussen twee mannen had plaatsgevonden waarbij een schot was gelost. Ter plaatse werd een 22-jarige man uit Alkmaar gewond aangetroffen. Hij werd onmiddellijk per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

Forensisch onderzoek
De politie heeft de omgeving voor het station afgezet. Forensisch rechercheurs zijn begonnen met het onderzoek op de plaats delict waarbij een huls op straat werd aangetroffen. De politie is begonnen met een buurtonderzoek op zoek naar mensen die iets van de ruzie hebben gehoord of gezien.

Verdachte aangehouden
In de loop van de ochtend werd in de omgeving van het incident een 24-jarige man uit Alkmaar aangehouden als mogelijke verdachte. Over de toedracht van het incident is op dit moment nog niets bekend, temeer omdat het slachtoffer nog niet gehoord kan worden.

Slachtoffer
Het slachtoffer is in het ziekenhuis geopereerd aan zijn bovenlichaam en is opgenomen. Over de aard van de verwondingen kan de politie op dit moment nog geen mededelingen doen. Getuigen van het incident worden verzocht zich te melden bij de politie in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):