vrijdag, 18. januari 2008 - 1:43

Gewonde opvarende door KNRM geëvacueerd

Hoek van Holland

Donderdagmiddag rond tien voor drie werd de bemanning van de KNRM reddingboot Jeanine Parqui gealarmeerd door het kustwacht centrum den Helder voor een medevac. Het zou gaan om een opvarende met een ernstige hoofdwond.

Om 15.00 uur verliet de Jeanine Parqui van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij de Berghaven. Het was tijdens de tocht wat mistig zodat het zicht beperkt bleef tot 1 mijl, de zeegang was buiten de pier wat knobbelig maar niet vervelend zodat de redders spoedig bij het containerschip Sealand Performance aankwam. De 30-jarige Amerikaanse patiënt bevond zich aan boord van het containerschip Sealand Performance welke voor anker lag in ankergebied 4, ongeveer 10 zeemijl buiten de Hoekse pieren.

Rond 15.40 uur langszij het schip en de lopende patiënt werd overgenomen door bak met loodsladder, waardoor de man snel en veilig aan boord kwam van de Jeanine Parqui. Aan boord van de KNRM reddingboot bleek dat de wond goed was ingepakt en wel “meeviel�. Na overleg met de reder is besloten om de patiënt per taxi naar de huisartsenpost in Rozenburg te brengen voor controle. Na aanmeren om 16.15 uur is de man per taxi naar de arts vervoerd.
Provincie:
Tag(s):