donderdag, 26. juni 2008 - 7:31

Gewonden bij brand in Den Haag

Den Haag

woensdadavond rond half elf is door onbekende oorzaak brand uitgebroken in een woning op de tweede etage aan de Arnold Spoelstraat. Drie personen raakten gewond.

Bij de alarmcentrale kwam de melding binnen dat er rook kwam uit een woning op de tweede etage aan deze winkelstraat in Loosduinen. Bij aankomst van de brandweer waren politie agenten al naar de woning. De bewoner kwam op dat moment zelf uit de woning.

Twee agenten wilden de woning binnen treden, maar raakten gewond door rond slingerend glas wat door de hitte kapot sprong. Dit glas trof de agenten in het gezicht en armen. Zij staakten hun poging om naar binnen te gaan en zijn direct terug naar beneden gegaan.

De brandweer is daarna snel de woning binnengegaan en heeft de brand onder controle kunnen krijgen. De naast gelegen woningen zijn uit voorzorg tijdelijk ontruimd.

De bewoner en de twee agenten zijn met ambulances naar een ziekenhuis vervoerd. Zij worden daar op rookinhalatie en hun verwondingen behandeld. Verder heeft de brand veel schade aan de woning aangericht. Ook de naast en ondergelegen woning heeft schade. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoners bij te staan om de schade op te nemen en om gevolg schade te beperken.

De schade wordt geschat rond 70.000 euro.
Provincie:
Tag(s):