maandag, 30. juni 2008 - 22:01

Gewonden bij ongeval met trein

Boxtel

Bij een ongeval met een trein en een vrachtwagen met oplegger, zijn maandagmiddag op de spoorwegovergang aan de Tongersestraat drie mensen gewond geraakt. De chauffeur (29, Goirle) van de vrachtwagen stak de overgang over, waarna hij linksaf zijn weg over de Van Salmstraat wilde vervolgen. Vanuit tegengestelde richting stonden de bestuurder van een personenauto en de bestuurder van een bromscooter (30, Schijndel) stil om de combinatie te laten passeren.

Omdat de ruimte voor de vrachtwagen te krap was, moest hij noodgewdongen zijn wagen tot stilstand brengen. De achterste punt van zijn aanhanger stak kennelijk nog boven het spoor uit. Op dat moment gingen de slagbomen omlaag en kort daarna passeerde een trein. De aanhanger werd geraakt waardoor deze werd weggeslingerd. Daarbij raakte deze zowel de personenauto, als de bromscooter.

De twee inzittenden van de auto raakten lichtgewond en werden ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van de scooter liep in elk geval een open beenbreuk op. Ook hij is met een ambulance naar een ziekenhuis afgevoerd. De vrachtwagenchauffeur en de machinist kwamen met de schrik vrij. De trauma-helicopter is ter assistentie op de ongevalsplaats geweest.
Provincie:
Tag(s):