donderdag, 28. augustus 2008 - 14:23

Gewonden bij twee woningovervallen

Een 37-jarige man uit Hoensbroek is in de nacht van woensdag op donderdag in zijn woning aan de Laagstraat door twee mannen overvallen, waarbij hij diverse malen werd geslagen. De man is overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling.

De beide overvallers drongen de woning binnen, toen de man zijn voordeur had geopend, omdat er bij hem was aangebeld. Hij werd in zijn woning met een voorwerp geslagen. Hoewel hij daarbij diverse verwondingen opliep, wist de man via een raam te ontkomen en belde hij even later bij een omwonende het alarmnummer 112. Bij aankomst van de politie bleken de beide overvallers verdwenen te zijn. Of zij iets hebben buitgemaakt, is nog niet bekend.

Ook een 38-jarige vrouw uit Schimmert woensdagmiddag slachtoffer geworden van een overval. Zij werd door een onbekende man in haar woning van haar geld beroofd.

De vrouw had net een vuilniszak naar buiten gebracht en voelde opeens een klap in haar nek toen zij weer naar binnenging. De overvaller zei tegen de vrouw dat hij geld wilde hebben en ging er even later met een onbekend geldbedrag vandoor. Omdat de vrouw klaagde over pijn in haar nek, is zij voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis van Sittard.

De politie onderzoekt beide overvallen.
Provincie:
Tag(s):