zondag, 6. juli 2008 - 16:01

Gewonden en aanhoudingen na rellen dancefeest

Tijdens en na een dancefeest zaterdagavond op de Parade, heeft de politie zijn handen vol gehad aan het agressieve gedrag van een aantal bezoekers. Door opvallend en direct aanwezig te zijn en de inzet van paarden werden een aantal incidentjes in de kiem gesmoord of snel beteugeld. Toch werden er alles bij elkaar nog elf aanhoudingen verricht in de Bossche binnenstad terzake geweldsincidenten. Daarbij liepen enkele personen en dienstdoende agenten lichte verwondingen op.

Bij een incident op de Parade werden vier mannen aangehouden. Een 19-jarige Vlijmenaar ging op de vuist met een 21-jarige Bosschenaar. Agenten grepen in en hielden de mannen in samenwerking met een paar horecaportiers aan. De oudste verdachte wist een agent een trap in zijn rug te geven. Terwijl de agenten doende waren met deze aanhouding werd vanuit het publiek een vol blikje gegooid. Een biker, die daar ter assistentie van zijn collega's stond, werd daarmee op zijn helm geraakt. Beide vechtersbazen werden aangehouden. .

Ook bij een aanhouding op de Kerkstraat kreeg de politie flink tegengas. Een 23-jarige inwoner van Udenhout werd opgepakt omdat hij in de Hinthamerstraat een mishandeling had gepleegd. Zijn vriendin, een 21-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch, probeerde dit tegen te houden. Tijdens haar verzet trapte ze een agent en sloeg ze om zich heen. Zij werd aangehouden. Een 25-jarige Bosschenaar die zich ook met de zaak kwam bemoeien, pleegde zoveel verzet dat pepperspray gebruikt werd. Alledrie deze verdachten zijn in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):