dinsdag, 3. juni 2008 - 16:43

Gewoon homo zijn in Utrecht

Utrecht

Om de sociale acceptatie en de veiligheid van homoseksuelen en lesbiennes in Utrecht te verbeteren, gaat Utrecht het actieplan ‘Gewoon homo zijn in Utrecht’ uitvoeren. Samen met belangenorganisaties in Utrecht, waaronder het COC, onderwijsinstellingen, politie, welzijn en zorginstellingen wordt een aantal projecten uitgevoerd. Hiermee is de gemeente Utrecht één van de vier landelijke koplopers in acceptatie van homoseksualiteit.

Het afgelopen jaar is de acceptatie van homoseksuele mannen en vrouwen afgenomen. Hoewel homoseksualiteit een aantal jaar geleden breed geaccepteerd werd, tonen onderzoeken aan dat homoseksuelen nu in toenemende mate worden geconfronteerd met discriminatie. Vooral jongeren staan minder tolerant tegenover homoseksualiteit. Daarom is, in het kader van het Uitvoeringsprogramma diversiteit en integratie, het actieplan ‘Gewoon homo zijn in Utrecht’ gemaakt.

De gemeente werkt in de uitvoering van de plannen nauw samen met maatschappelijke partners en belangenorganisaties. Het actieplan heeft een looptijd van vier jaar en er wordt ruim € 0,7 miljoen voor vrij gemaakt. Hierin zit ook het bedrag van € 200.00 dat minister Plasterk toe heeft gezegd aan Utrecht bij de ondertekening van de koplopersovereenkomst lesbo-homo emancipatiebeleid op 5 maart dit jaar.
Provincie:
Tag(s):