woensdag, 9. juli 2008 - 12:48

Gezamelijke controle A2 bij Rosmalen

Rosmalen

De gezamenlijke controle van politie en belastingdienst dinsdagmiddag-en avond op de toegangswegen vanaf de A2 naar Rosmalen is succesvol verlopen. Aan de actie deden in het totaal 20 mensen mee.

Bij de controle is gebruik gemaakt van de Catchken en motorrijders. Bij de controle zijn o.a. twaalf auto's inbeslaggenomen, is een 35-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij brandstichting en heeft de belastingdienst voor Euro 561615,= aan inbare boetes getraceerd.

Het doel was o.a. controle op al het inkomende verkeer vanaf de snelweg A2 naar Rosmalen. Steeds vaker blijkt er sprake te zijn van zogenaamd 'mobiel banditisme'. Criminelen uit andere plaatsen verlaten de snelweg, breken in in een woning, bedrijf of auto en verlaten de betreffende plaats weer snel. Met deze aanpak beoogt de politie het aantal inbraken verder terug te dringen. In de toekomst zullen er vaker van soortgelijke controles plaatsvinden.

Om zicht te krijgen op het inkomende verkeer is o.a. gebruik gemaakt van de Catchken. Met deze apparatuur is o.a. zeer snel te zien of er iets 'mis' is met het voertuig en/of inzittende. Het apparaat maakt een razendsnelle koppeling met o.a. de computersystemen van het Centraal Justitieel Incasso Bureau, Rijksdienst voor het Wegverkeer en belastingdienst. Verder was het systeem gevoed met notoire criminelen uit de directe omgeving van Rosmalen. De verdachte voertuigen worden zo in een vroeg stadium gesignaleerd en door politiemotorrijders aan de kant gedirigeerd. Zo worden deze automobilisten uit de anonimiteit gehaald.
Provincie:
Tag(s):