vrijdag, 23. mei 2008 - 17:41

Gezamenlijke aanpak hennepteelt in Zuid-West Drenthe

Hoogeveen

Onder het motto ‘Wiet telen = Straf oogsten’ worden in Zuid-West Drenthe de krachten gebundeld in de aanpak van hennepteelt. Maandag ondertekenen gemeenten, het OM, politie, wooncorporaties en energiebedrijven hierover een convenant.

Hennepplantages in woonwijken veroorzaken onveiligheid, overlast en schade. Brandgevaar, kortsluiting door overbelasting of knoeierij aan elektrische bedrading, schade aan huurwoningen, wateroverlast en stankoverlast zijn daarvan sprekende voorbeelden. Bijna altijd is er sprake van diefstal van elektriciteit. Henneptelers genieten naast hun hennepinkomsten niet zelden een uitkering. Woonwijken kunnen veranderen door de aanwezigheid van hennepkwekerijen. Veelal zijn er connecties tussen henneptelers en georganiseerde criminaliteit. Onveiligheidsgevoelens nemen toe.

Veel burgers en instellingen worden getroffen door illegale hennepteelt in woonomgevingen. Tot nu toe ontbrak het in Zuid-West Drenthe aan een systematische en integrale bestrijding. Vanaf volgende week voeren alle partijen die hier op welke wijze dan bij betrokken kunnen zijn, een beleid dat er op gericht is hennepteelt in woonomgevingen aan te pakken en potentiële kwekers te ontmoedigen. Een convenant hierover wordt ondertekend door de gemeenten Hoogeveen, De Wolden, Meppel, Midden-Drenthe, Westerveld, de politie en het Openbaar Ministerie, de woningcorporaties Woonconcept, Actium, Domesta en Woonservice en de energiebedrijven Essent Netwerk B.V. en Rendo Netbeheer B.V.
Provincie:
Tag(s):