dinsdag, 5. augustus 2008 - 11:05

Gezellige stapnacht verandert in slagveld

Langweer

De politie heeft maandagnacht, in samenwerking met portiers en andere beveiligers, regelmatig moeten ingrijpen om te voorkomen dat het in het uitgangsgebied uit de hand zou lopen. Tot circa 1.00 uur was het druk maar gezellig in het centrum van Langweer. Daarna veranderde de sfeer. Er ontstonden op verschillende plekken tegelijkertijd ruzies en vechtpartijen. Meer dan tien personen beklaagden zich dat zij klappen hadden gehad en gewond waren. Daarbij gingen het om kapotte lippen, blauwe ogen en gescheurde wenkbrauwen.

Een 17-jarige knaap uit Heemstede werd aangehouden op verdenking van mishandeling. Op de Stevenshoek kreeg de verdachte om een nog onbekende reden ruzie met een 19-jarige man uit Zeist. Er werd geduwd en geslagen. Het slachtoffer, de man uit Zeist meldde zich bij de politie. Op de plaats van de mishandeling was de verdachte nog aanwezig, waarna hij is overgebracht naar het bureau.

Vanwege de grote drukte was het niet mogelijk om op dat moment naar elke zaak apart een onderzoek in te stellen. De acht agenten waren maandagnacht voornamelijk bezig om vechtende en ruziënde groepen uit elkaar te halen en soms zelfs uit het centrum te begeleiden. Toch ontstonden keer op keer nieuwe opstootjes.Voor zover bekend raakte verder niemand zwaar gewond. Wel zijn twee andere “stappers� met fors letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Ze waren vermoedelijk in stukken glas gaan staan.
Provincie:
Tag(s):