zondag, 13. januari 2008 - 13:27

Gezondheids-check voor 55+ succesvol

Sittard

De gezondheidscheck voor 55-plussers in de Westelijke Mijnstreek blijkt een groot succes te zijn. De gezondheidscheck zal dan ook worden hervat voor deze doelgroep, zo meldt Orbis Medisch en Zorgconcern.

Vanaf januari 2008 start Orbis Thuiszorg in samenwerking met Orbis Vigor en de Districts Huisartsen Vereniging wederom met dit spreekuur. Diverse gezondheidstesten, waaronder het meten van bloeddruk, cholesterol- en bloedsuikergehalte worden uitgevoerd. Daarnaast wordt ook advies verstrekt bijvoorbeeld met betrekking tot voeding.

Het spreekuur vindt plaats op vier plaatsen in de regio Westelijke Mijnstreek. Op maandag van 14.00-18.00 uur in het wijkgebouw van Orbis Thuiszorg te Stein, op dinsdag van 16.00-20.00 uur in Orbis Hoogstaete te Sittard, op woensdag van 16.00-20.00 uur in Orbis St. Odilia te Geleen en op donderdag van 8.30- 12.30 uur in het wijkgebouw van Orbis Thuiszorg te Susteren. Iedereen in deze leeftijdscategorie die gezond wil blijven en gezondheidsproblemen tijdig wil signaleren, kan zich aanmelden via de Zorgcentrale van Orbis Thuiszorg, tel. 0900 - 8806.

Tijdens het spreekuur worden vragenlijsten ingevuld en testen afgenomen. De wijkverpleegkundige verwerkt deze gegevens en geeft hierover een persoonlijk en gratis gezondheidsadvies. Als blijkt dat nader onderzoek wenselijk is, dan wordt aangeraden om contact op te nemen met de huisarts.
Provincie:
Tag(s):