vrijdag, 11. april 2008 - 13:46

GGD centrum voor vragen over seksualiteit

Maastricht

Vanaf vandaag, 11 april, kunnen alle jongeren tot en met 24 jaar bij de twee Limburgse GGD’en terecht met vragen of voor hulp op het gebied van seksualiteit in het algemeen, anticonceptie, seksueel overdraagbare aandoeningen of seksueel geweld. Deze dienstverlening vindt plaats op de GGD-locaties en is gratis. De hulpverlening is nadrukkelijk aanvullend op de reguliere hulpverlening en vormt een uitbreiding op de al bestaande SOA-zorg van de GGD.

Dat deze hulpverlening nodig is, blijkt uit een landelijk onderzoek in 2005, ‘Seks onder je 25ste’, naar de seksuele gezondheid van jongeren in Nederland. Conclusies zijn dat jongeren veel vragen en problemen hebben op het gebied van seksualiteit, dat bepaalde groepen verhoogd risico lopen op een ongewenste zwangerschap of seksueel geweld en dat de bestaande hulpverlening voor jongeren niet toereikend is of hoogdrempelig is.

De GGD Zuid-Limburg is aangewezen als coördinerend GGD voor de regio Limburg. Onder noemer van het virtuele 'Sense GGD centrum voor Seksuele Gezondheid Limburg’ geven de GGD Zuid-Limburg en de GGD Noord- en Midden-Limburg vorm aan de samenwerking op het gebied van SOA-zorg, SOA-outreach en Aanvullende Seksualiteitshulpverlening (ASH).
Provincie:
Tag(s):