dinsdag, 23. september 2008 - 8:32

GGD Groningen doet groot onderzoek naar welzijn jongeren

Groningen

Alcoholgebruik, roken, voeding, lichaamsbeweging, sport, pesten en internetgebruik: de GGD Groningen wil zoveel mogelijk te weten komen over de gezondheid van Groningse jongeren. Daarom start de GGD deze week met een groot onderzoek onder scholieren van het voortgezet onderwijs en het MBO.

Met dit onderzoek wil GGD Groningen inzicht krijgen in de gezondheid en het welzijn van jongeren van twaalf tot en met achttien jaar. Door het grote aantal deelnemers – ruim 66 procent van de scholen in het voortgezet onderwijs doet mee – geven de resultaten een betrouwbaar beeld van de Groningse jeugd. Die gegevens gebruiken de 25 gemeenten in de provincie Groningen als basis voor hun jeugdbeleid.

Het onderzoek bestaat uit een digitale vragenlijst die op school wordt afgenomen. Na afloop krijgen de leerlingen bij verschillende thema’s een advies op maat. Wie bijvoorbeeld invult wel eens met geweld te maken te hebben, krijgt een lijst met relevante telefoonnummers en websites om hulp in te schakelen. Het onderzoek is anoniem.

De GGD Groningen verwacht halverwege 2009 de resultaten te presenteren. De deelnemende scholen krijgen daarnaast een op de eigen situatie toegesneden gezondheidsprofiel.
Provincie:
Tag(s):