woensdag, 8. oktober 2008 - 16:23

GGD start Turkse anti-rookcampagne

Venlo

De GGD Noord- en Midden-Limburg start samen met Turkse organisaties en STIVORO (Stichting Volksgezondheid en Roken) de Turkse campagne ‘Sigarayı içen her kişi, bırakabilir de’ oftewel ‘In iedere roker zit een stopper’. Het doel is om zoveel mogelijk rokers van Turkse afkomst te bereiken en te ondersteunen bij hun stoppogingen. Centraal in deze actie staat een Turkse versie van de zogenoemde StopSMS, zo meldt de GGD.

Voor de Turkse campagne ‘In iedere roker zit een stopper’ werkt de GGD Noord- en Midden-Limburg samen met 8 lokale Turkse organisaties in de gemeenten Venlo, Venray, Weert en Roermond. De Turkse organisaties benaderen de rokers persoonlijk en krijgen hiervoor ter ondersteuning flyers en posters (in het Turks) om uit te delen. Hierin staat alle informatie over en een aanmeldingsformulier voor StopSMS. Ook worden er voorlichtingsbijeenkomsten over stoppen met roken georganiseerd en Turkse stoppen-met-rokenbrochures uitgedeeld.

De Turkse StopSMS bestaat, net als de Nederlandstalige versie, uit een aantal gratis sms’jes van STIVORO. Iemand die wil stoppen, geeft zijn of haar stopdatum op. Daarna krijgt deze persoon, gedurende twee maanden, 17 sms’jes. Hierin staan tips voor bij het stoppen met roken.

Er wordt gehoorlijk gerookt binnen de Turkse gemeenschap. Vandaar dat deze campagne zich speciaal op die doelgroep richt. Er wordt veel verwacht van de persoonlijke aanpak. Belangrijk hierbij is de medewerking van de plaatselijke Turkse organisaties.
Provincie:
Tag(s):