donderdag, 20. november 2008 - 15:44

Gif in plastic babyfles zorgt voor vraag naar glas

Amsterdam

Steeds meer ouders nemen het heft in eigen hand nadat er meer en meer aandacht komt voor het gebruik van BPA in plastic babyflessen. De chemische stof BPA die is aangetroffen in veel plastic babyflesjes, andere kunststofverpakkingen en aan de binnenzijde van veel blikjes voor levensmiddelen, kan een risico voor de gezondheid vormen.

Glazen babyflesjes die enkele decennia geleden werden vervangen door onbreekbaar kunststof, maken hun comeback. Glas is een veilige, natuurlijke materiaalsoort die zijn waarde als betrouwbare verpakking voor de eerste voeding van baby's al ruim 100 jaar bewezen heeft. Het is belangrijk dat baby's een goede start krijgen.

Glas, dat bestaat uit eenvoudige grondstoffen als zand, soda en kalk, is ondoorlaatbaar en reageert niet op de inhoud. Dat betekent dat er niets van de verpakking in het product terecht kan komen. Glas is een natuurlijk product dat geen chemicaliën bevat. Dankzij de natuurlijke samenstelling kan glas steeds weer gerecycled worden zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit en zuiverheid.

De moderne consument geeft de voorkeur aan organische, natuurlijke en gezonde levensmiddelen en dranken voor alle leeftijden. Met het oog daarop zijn, met name organisch-biologische fabrikanten, opnieuw glas gaan gebruiken als verpakkingsmateriaal voor hun producten.
Categorie:
Tag(s):