maandag, 16. juni 2008 - 13:06

Gijzeling Almelo maandagmiddag beëindigd

Almelo

De gijzeling in het stadhuis in Almelo is maandagmiddag rond 16.45 uur beëindigd. De 41-jarige gijzelnemer is aangehouden door het arrestatieteam. De 5 gegijzelden, waaronder wethouder Kuiper, maken het volgens de politie goed. Dit heeft de politie maandagmiddag bevestigd.

De politie Twente kreeg maandagochtend om 11.22 uur een melding van een mogelijke gijzeling in het stadhuis van Almelo. Uit het eerste politieonderzoek kwam vast te staan dat een onbekende man een aantal personen in gijzeling hield.

De politie heeft daarop direct de omgeving afgezet probeerde contact te leggen met de man. Rond 15.00 uur wisten enkele tientallen mensen uit het gemeenthuis ontsnapt. Een uur eerder kwamen ook al een tiental mensen naar buiten.

De gijzelnemer zou volgens de lokale tv-zender RTV Oost brand hebben gesticht hebben in een restaurant aan de Waag in de stad waarbij een persoon gewond is geraakt. De man zou volgens de lokale tv-zender na de brandstichting met zijn auto naar het stadhuis gereden zijn en de auto daar ook in brand gestoken hebben.

In het gemeentehuis heeft de 41-jarige man vervolgens wethouder Kuiper en 4 andere personen in gijzeling genomen. De politie had een arrestatieteam voor de deur gereed staan om in te grijpen. Ook werd er een crisisteam geformeerd. De gijzelaars die het gemeentehuis wisten te ontvluchten werden overgebracht naar het Theaterhotel in Almelo waar ze werden opgevangen door slachtofferhulp.
Provincie:
Tag(s):