donderdag, 28. februari 2008 - 20:57

Gijzeling Almere beëindigd; 2 verdachten gearresteerd

Almere

Een arrestatieteam heeft vanmorgen in nauwe samenwerking met een rechercheteam, een observatie-eenheid en politieonderhandelaars, een gijzeling in een woning aan de Albrecht Durerweg beëindigd.
Het slachtoffer, een 33-jarige Chileense vrouw met haar 4-jarig dochtertje, zijn inmiddels veilig ondergebracht en opgevangen. Twee verdachten zijn door het arrestatieteam aangehouden en naar een politiebureau overgebracht. De recherche van district Zuid heeft de zaak in onderzoek.

Woensdagavond 27 februari sloeg een opvanghuis alarm bij de Almeerse politie omdat een vrouw met haar kindje niet was komen opdagen. Omdat de vrouw slachtoffer was van geweld en een zedenmisdrijf werd het niet verschijnen van de vrouw direct serieus genomen en de recherche ingeseind. Via technische en tactische middelen wist de recherche de wijk Tussen de Vaarten in beeld te brengen.
Politieonderhandelaars kregen telefonisch contact met het slachtoffer en stelden vast dat ze tegen haar wil in een woning in Almere vast zat. Rechercheurs konden in de loop van de ochtend ook de woning, waar de vrouw met haar kindje werd vastgehouden, opsporen. Specialisten van het observatie –en arrestatieteam stelden zich rond de woning op in afwachting van groen licht om binnen te vallen. De onderhandelaars wisten de vrouw met haar kindje te bewegen om, in een onbewaakt ogenblik, de woning te verlaten. De vrouw verliet enkele ogenblikken later het huis met haar dochtertje en werd direct opgevangen. Toen zij in veiligheid waren viel het arrestatieteam de woning binnen en arresteerden twee verdachten die zich in de woning ophielden.

De verdachten, twee 30-jarige mannen, zijn woonachtig in Almere en hebben een West-Afrikaanse achtergrond. Eén van hen is in het verleden verdachte geweest in een geweld en zedenzaak.
Provincie:
Tag(s):