dinsdag, 26. februari 2008 - 20:31

Gilbert O'Sullivan in Carré

Amsterdam

Op donderdag 29 mei geeft de Ierse singer-songwriter Gilbert O’Sullivan voor het eerst sinds lange tijd een concert in Nederland in Koninklijk Theater Carré. De voorverkoop van dit concert start aanstaande zaterdag.

Gilbert O’Sullivan, geboren in het Ierse Waterford en opgegroeid in Engeland, scoort in 1971 zijn eerste nummer 1 hit met ‘Nothing Rhymed’. Het is het begin van een zeer succesvolle carrière met vijftien hit singles zoals ‘Matrimony’ en ‘Alone Again (Naturally)’ en vijf top 10 albums op rij. Hiermee wordt hij een van de grootste sterren van de jaren ’70.

In de jaren ’80 en een deel van de jaren ’90 brengt O’Sullivan noodgedwongen meer tijd door in de rechtszaal dan in de studio als gevolg van twee grote, voor de muziekindustrie belangrijke rechtszaken die hij beide wint. Daarnaast brengt hij nog steeds muziek uit en scoort midden jaren ’90 zelfs een nr 1 hit in Japan met ‘Tomorrow Today’.

Zijn muziek is gebruikt in diverse televisie en film soundtracks uiteenlopend van ‘Stuart Little 2’ tot ‘The Virgin Suicides’. In 2006 verscheen zijn laatste album ‘A Scruff At Heart’ dat hij grotendeels opnam in zijn thuisstudio.
Categorie:
Tag(s):