donderdag, 21. augustus 2008 - 21:14

Giraf en krokodil op site2F7-festival

Almere

Zaterdag 23 augustus wordt op SITE2F7 FESTIVAL vanaf zonsopgang, rond 06.00 uur in de ochtend, een natuurfilm opgenomen. Het script voor deze film is geschreven door kunstenaar Frank Koolen. De film wordt gemaakt in samenwerking met natuurfilmer Pieter Huisman. In de film figureren ondermeer een giraffe en een krokodil.

SITE2F7 is de enige nog onbestemde locatie in het hart van Almere. Op deze plek heeft de natuur de afgelopen 20 jaar vrijwel ongestoord haar gang kunnen gaan. Op SITE2F7staan inmiddels bijvoorbeeld bijzondere orchideeën. Een deel van SITE2F7 is daarom tot ecologische zone bestempeld. Wat als dat zo blijft en SITE2F7 een natuurpark wordt?

Natuurfilm met giraffe, krokodil en bijzondere vogels
Kunstenaar Frank Koolen schreef een kort filmscenario voor SITE2F7. In deze natuurfilm figureren een giraffe, een krokodil, een oehoe, een arend en een gier.

Koolen vroeg natuurfilmer Pieter Huisman om de film te realiseren. Huisman is als cameraman gespecialiseerd in “wild-life� documentaires. Hij heeft gewerkt in meer dan 30 landen en gebruikte uiteenlopende technieken: van een onderwatercamera tot nachtlenzen.

Frank Koolen heeft zich voor het scenario laten inspireren door de stad Almere waar alles door mensenhanden is gemaakt en de natuur soms ook heel ver weg lijkt. Tegelijkertijd ligt vlakbij Almere een van de mooiste natuurgebieden van Nederland: de Oostvaardersplassen.

In de film speelt Koolen met de spanning tussen de wilde dieren en
de gebouwde omgeving. Hierdoor ontstaat een bijna surrealistisch beeld.
Ander werk van Frank Koolen is momenteel te zien in de tentoonstelling LOCALISMS in Museum De Paviljoens.

De dieren zijn in de handen van gespecialiseerde mensen van een circus en een valkeniersbedrijf. Het welzijn van de dieren wordt tijdens de opnames zorgvuldig bewaakt. Tijdens de opnames wordt ook de veiligheid van de bezoekers van het festival nauwkeurig in de gaten gehouden.

SITE2F7
SITE2F7 is een lifestyle festival op de groene zone tussen de Cinemadreef en de spoorlijn, het Stadsweteringpad en de Charlie Chaplinweg. Van donderdag 21 augustus tot en met zondag 24 augustus laten bewoners, studenten, kunstenaars en biologen de potentie zien van het gebied 2F7: het laatste ongeplande plekje in het stadshart van Almere.

Museum De Paviljoens is initiator van SITE2F7 FESTIVAL. Met SITE2F7
wordt deze markante plek in het stadscentrum van Almere voor het eerst in kaart gebracht en ontsloten voor publiek.

Filmschema
Giraffe 5.30 – 8.30 uur
Europese Oehoe, Arend en Gier 10.00 – 11.00 uur
Krokodil 16.00 – 17.00 uur
Meer weten? Zie festivalprogramma op www.site2f7.nl
Provincie:
Tag(s):