woensdag, 20. februari 2008 - 9:18

GL wil spoeddebat over integriteits-problemen Marechaussee

Den Haag

GroenLinks wil een spoeddebat over integriteitsproblemen bij de Koninklijke Marechaussee (Kmar). Volgens een interne kwartaalrapportage blijkt dat maar liefst 54 medewerkers zijn ontslagen. Dat is gemiddeld elke week één medewerker die ontslagen wordt na schending van de integriteitsregels.

Naar verluidt ontsloeg de Kmar medewerkers onder meer wegens bezit van kinderporno, relationeel geweld, dronkenschap tijdens het werk en drugsbezit. Ook zouden er fotos circuleren van medewerkers die seks hebben in de gouden koets. Dit brengt niet alleen de Marechaussee in grote verlegenheid, maar roept serieuze vragen op over hoe chantabel medewerkers van de Kmar zijn.

GroenLinks is verbijsterd over het hoge aantal ontslagen wegens integriteitsschendingen bij de Kmar. Dit doet vermoeden dat de naleving van de integriteitsregels bij de Marechaussee blijkbaar van ondergeschikt belang is. De ministers van Justitie en Defensie moeten daarom tekst en uitleg geven of de huidige integriteitsregels wel volstaan,
Provincie:
Tag(s):