dinsdag, 29. april 2008 - 18:28

Glijdend door radar

Staphorst

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten maakte op zondag 27 april 2008 een bijzondere opname van een snelheids-overtreding op de rijksweg A28 ter hoogte van Staphorst.

Omstreeks 09.10 uur passeerde een 50-jarige motorrijder uit Amstelveen al glijdend de radarpost. Hij kneep bij het zien van de radarcontrole vol in de voorrem en kwam daarbij ten val. Hij kwam ondanks deze positie nog met 137 km/uur voorbij. De man hield aan zijn valpartij een polsfractuur en een beschadigde hand over. Hij is met een ziekenauto overgebracht naar het Sofiaziekenhuis in Zwolle.

Het radarbeeld laat tevens zien, waar menig motorrijder nog wat van kan leren, dat hij ten tijde van de val een gedegen motorpak droeg. Door het dragen van beschermde kleding bleef een groot deel van het lichaam bespaard van ernstig letsel. Wel had de man een rugtas om, dit wordt afgeraden i.v.m de kans op nekletsel.

De Verkeerspolitie van de KLPD heeft wel proces-verbaal opgemaakt voor het in gevaar brengen van de verkeersveiligheid. Of hij ook nog een boete krijgt voor de snelheidsovertreding, dat zal de officier van justitie beslissen.
Provincie:
Tag(s):