dinsdag, 26. augustus 2008 - 16:55

Goed vangnet geregeld bij Honeywell

Emmen

De leden van CNV Metaal en elektro bij Honeywell Emmen hebben maandag 25 augustus in drie ledenvergaderingen ingestemd met het sociaal plan. Dit behoort bij het reorganisatievoorstel van Honeywell om de productie goeddeels naar het Tsjechische Brno te verplaatsen. 120 arbeidsplaatsen vervallen hierdoor.

Het nu goedgekeurde sociaal plan betekent een vangnet gedurende een periode van vier jaar voor de getroffen medewerkers. Er worden outplacementtrajecten opgezet met een duur van negen maanden of mogelijk soms twaalf maanden. De mensen die hun baan verliezen kunnen bovendien rekenen op een ontslagvergoeding van ruim 1,3 keer het maandsalaris per gewerkt dienstjaar.

Bestuurder Gerard van Dijk van CNV Metaal en elektro: "De ondernemingsraad van Honeywell heeft zich nog niet neergelegd bij het directiebesluit om te verkassen. In oktober dient er nog een zaak bij de Ondernemingskamer. Los van die uitkomst vindt de vakbond het van belang dat er een goed sociaal plan ligt. Temeer omdat niet geheel valt uit te sluiten dat Honeywell in de toekomst nog eens een reorganisatie uit de hoge hoed tovert."
Provincie:
Tag(s):