dinsdag, 9. december 2008 - 15:54

Goede fietsverlichting wordt beloond

Meppel

In week 50, op 9,10 en 11 december, kunnen fietsers vroeg in ochtend, wanneer het nog donker of schemerig is, een speciaal team op verschillende locaties in Meppel tegenkomen. Deze teamleden controleren ter plaatse de fietsverlichting en belonen fietsers waarvan de verlichting in orde is met een BiosKanskaart.

Met deze kaart maken fietsers kans op een uitstapje naar de bioscoop. Wethouder Ton Dohle stond samen met het promotieteam op dinsdagochtend 9 december te controleren op het fietspad bij de Vleddertunnel. Ook op woensdag 10 en donderdag 11 december vinden er nog verrassingscontroles plaats.

Op dinsdagochtend 9 december stond wethouder Ton Dohle samen met het promotieteam fietsers te controleren. Wethouder Ton Dohle: “In de provincie Drenthe zijn wij de eerste gemeente met een promotieteam voor fietsverlichting. Want wil je je veilig voelen in het verkeer, zorg er dan in de eerste plaats voor dat je wordt gezien. Dagelijks fietsen er grote groepen middelbare scholieren vanuit de regio naar school in Meppel. Ons promotieteam benadert deze groepen en beloont de jongeren met goede verlichting door ze een lot te geven. Met dit lot kunnen ze twee bioscoopkaartjes winnen. Op deze manier proberen we niet te straffen, maar juist goed gedrag te belonen.�

Met deze actie wil de gemeente Meppel dit jaar extra aandacht besteden aan het voeren van de juiste fietsverlichting, om fietsers bewust te maken van het belang om goed verlicht op de fiets te zitten. Fietsers die tijdens een controle niet de juiste fietsverlichting voeren, kunnen bij een rijwielzaak de verlichting in orde laten maken. Hiermee ontvangen ze tot en met zaterdag 13 december alsnog een BiosKanskaart. Op www.doejelichtaan.nl kunnen de fietsers de unieke code die op hun BiosKanskaart staat invoeren, en maken hiermee kans op één van de 100 bioscoopvouchers voor twee personen.
Provincie:
Tag(s):