woensdag, 19. maart 2008 - 18:13

Goede prestaties van Nederlandse vrouwen op EK zwemmen

Eindhoven

Marleen Veldhuis heeft vanmorgen de snelste tijd, 0:53,77, neergezet bij de 100m vrije slag. Zij is tevreden over haar prestatie en kijkt uit naar de halve finale van vanavond.

Inge Dekker eindigt als derde met een tijd van 0:54,08 en heeft zich net als Marleen Veldhuis gekwalificeerd voor de halve finale van vanavond. De Nederlandse dames Ranomi Kromowidjojo en Hinkelien Schreuder eindigden achtereenvolgens vierde en vijfde en verbeterden beiden hun persoonlijke record. Beide dames zullen vanwege hun Nederlandse voorgangers niet van start gaan in de halve finale.

Bij de 100m schoolslag voor de dames wint Mirna Jukic. Zij kwalificeert zich als eerste voor de halve finale vanavond. Na haar tikte Hana Westrin aan. De uit Zweden afkomstige dame zet een tijd neer van 1:08,13. Alena Slekseeva eindigt als derde. De Nederlandse Jolijn van Valkenhoed komt als dertiende uit de bus met een tijd van 1:10,27. Hiermee heeft zij haar record, van vorige jaar op de Limietwedstrijd, verbeterd. Toen zwom zij 1:11,06. Moniek Nijhuis en Tessa Brouwer zetten beiden een goede tijd neer maar helaas niet goed genoeg voor een finale plaats.
Categorie:
Tag(s):