donderdag, 6. maart 2008 - 23:21

Goede uitgangspositie PSV na winst op Tottenham in Londen

(Elfvoetbal) PSV heeft zich een zeer goede uitgangspositie verworven door de heenwedstrijd in de achtste finale van de UEFA Cup tegen Tottenham Hotspur te winnen. De Eindhovenaren waren op White Hart Lane met 1-0 te sterk.

Onder toeziend oog van de Engelse bondscoach Fabio Capello begonnen beide ploegen onrustig aan deze UEFA Cup-partij. Zowel bij Tottenham Hotspur als PSV ging het nodige mis. Het spelbeeld, dat over en weer golfde, oogde hierdoor ook niet eens zo heel onaantrekkelijk.

Na een kwartier viel het eerste wapenfeit van PSV te noteren. De vrijstaande Jefferson Farfán kwam echter niet verder dan een slap rollertje. De daaropvolgende counter van The Spurs leek even voor gevaar te zorgen, maar de Londenaren sprongen uiterst onzorgvuldig met de ruimte om.

Na iets meer dan een half uur spelen - een half uur waarin nauwelijks echte kansen te bespeuren waren - nam PSV brutaal de leiding. De Eindhovenaren hadden dat echter meer te danken aan de tegenstander dan aan zichzelf. Verdediger Gilberto verslikte zich net buiten de eigen zestien in Farfán. De Peruviaan maakte daar dankbaar gebruik van en haalde vernietigend uit. Keeper Paul Robinson had het nakijken.

De goal deed Tottenham realiseren dat het niets cadeau kreeg. De Engelsen gooiden er een schepje bovenop en deden de PSV-defensie enkele keren wankelen. Gomes- wie anders- hield zijn ploeg overeind. Zo redde de Braziliaan magistraal op een inzet van Robbie Keane. Ook Jonathan Woodgate (kopbal) en Steve Malbranque waren gevaarlijk, maar zij hadden het vizier niet op scherp. Voor PSV was alleen Edison Méndez nog in de buurt van het vijandelijke doel. Zijn schot was echter geen reden tot paniek bij Robinson.

In de tweede helft oogde PSV een stuk zelfverzekerder dan in de eerste helft. Het speelde brutaler en had Tottenham zo nu en dan zelfs in de tang. The Spurs bleven komen, maar konden opnieuw geen uitgespeelde kansen realiseren. PSV deed dat wel. Via de counter was het Farfán die werd weggestuurd en op zijn beurt de meegelopen Ibrahim Afellay kon bedienen. De middenvelder schoot ruim naast en verzuimde daarmee het duel op slot te gooien.

In de slotfase beperkte een moegestreden PSV zich vooral tot verdedigen. The Spurs waren nog een paar keer gevaarlijk, maar konden, mede door de tomeloze inzet van Timmy Simons, maar moeilijk door de Eindhovense muur heen komen. De keren dat dat lukte, was het geluk niet aan Engelse zijde. Een volley van verdediger Jamie O'Hara, waarbij Dimitar Berbatov een teenlengte tekort kwam om de bal binnen te glijden, verdween net naast de paal. Ook Keane had de 1-1 nog op zijn schoenen, maar de aanvaller stuitte op de snel uitkomende Gomes.
Categorie:
Tag(s):