maandag, 15. september 2008 - 18:34

Gothics en Steampunk tijdens Nox Obscura

Amersfoort

Op 18 en 19 oktober wordt er voor het eerst een Gothic/Steampunk festival in Amersfoort gehouden! Op Nox Obscura vind je duistere kunstprojecten, freaky theater en een uitgebreide markt met allerlei workshops. Met Qntal, Omna en de andere bands en DJ's zorgt Nox Obscura ervoor dat je ook wat betreft muziek niets te kort komt!

Het evenement wordt gehouden in de Rijtuigenloods, een historisch monument met een fantastische industriele sfeer. Met deze locatie als achtergrond zal Nox Obscura zeker een uniek festival worden. De loods bevind zich op loopafstand van het station, maar ook met de auto is het erg goed te bereiken.

De term Steampunk verwijst naar een tijd dat stoomkracht nog de primaire krachtbron was (meestal de 19e eeuw), maar die ook elementen van fantasie bevatten zoals futuristische uitvindingen en machines. Denk aan verhalen van Jules Verne en H.G. Wells, waarin de raarste apparaten werden beschreven. Meer recente voorbeelden van het genre zijn te vinden in de film 'La Cité des Enfants Perdus' (City of the Lost Children) en in verschillende Japanse anime series.
Categorie:
Tag(s):