donderdag, 11. september 2008 - 16:51

Goud voor Junioren Lifesavers RB de ‘Breuly’

Duiven

De Europese Juniorenkampioenschappen Life Saving 2008 zijn uitstekend begonnen voor Nederland. Op het eerste onderdeel, de Simulated Emergency Response Competition (SERC), haalde het Nederlandse Life Saving Team dinsdagavond meteen goud.

Bij dit onderdeel wordt een reddingsscenario op snelheid en techniek uitgevoerd. Nederland bleef Groot-Brittannië (zilver) en Ierland (brons) voor.

De Nederlandse ploeg van Axel Tichelaar (Duiven), Frank Lust (Duiven), Jenny van der Borgh en Suzanne Laumer zorgde voor een perfecte afsluiting van de openingsavond in Zwemstadion De Tongelreep in Eindhoven door alle favorieten te verrassen. Aan het EJK doen 150 sporters uit 13 landen mee.

Bij de SERC tijdens het EJC 2008 wordt gebruik gemaakt van het springbad in het zwemstadion van De Tongelreep, dat 20 x 25 meter meet. Een wedstrijd SERC (Simulated Emergency Responce Competition) bestaat uit een ‘schijn’ongeval waarbij ‘schijn’drenkelingen moeten worden gered. Een SERC reddingsploeg bestaat in totaal uit vier redders waarvan één redder de leider is. Een team moet binnen een vooraf bepaalde maximumtijd de slachtoffers ‘vervoersklaar’ maken.

Bij een SERC wedstrijd staat de definitie "levensreddende handeling" centraal. Dat betekent dat elke handeling die noodzakelijk is om het leven van een slachtoffer veilig te stellen en geen uitstel mag hebben, moet worden toegepast.
Provincie:
Tag(s):