dinsdag, 30. september 2008 - 22:10

Gouden Griffel 2008 voor Kinderen van Amsterdam

Amsterdam

De Gouden Griffel, de jaarlijkse prijs voor het mooiste oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek, gaat naar Kinderen van Amsterdam van Jan Paul Schutten. De auteur ontving de prijs vanavond op Het Lyrisch Kinderboekenbal uit handen van Carolien Gehrels, wethouder van Cultuur van Amsterdam Wereldboekenstad.

Het bal in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam werd gepresenteerd door Margreet Dolman in aanwezigheid van kinderboekauteurs, Griffel- en Penseelwinnaars, uitgevers, boekverkopers en bibliothecarissen, allen vergezeld van hun kinderen. De gasten konden zich na het openingsprogramma uitleven in het dichtlab, luisteren naar de gedichtenfluisteraar, beeldpoëzie mixen en zwieren op de dansvloer onder toezicht van een door jonge kunstenaars gemaakte reuze-Blauwbilgorgel.

De 54ste Kinderboekenweek heeft als thema poëzie. Tijdens de gehele Kinderboekenweek, van woensdag 1 t/m zaterdag 11 oktober, biedt NS jonge lezers gratis reizen met de trein aan op vertoon van het Kinderboekenweekgeschenk, Vlammen.
Provincie:
Tag(s):