donderdag, 17. april 2008 - 20:08

Gouden stenen opgedoken in Tilburgs Leijpark

Tilburg

In het Tilburgse Leijpark zijn donderdagochtend de zes mysterieuze gouden stenen opgedoken. De stenen werden in de nacht van zondag op maandag allen opgehaald van hun oorspronkelijke vindlokaties in Tilburg, Eindhoven en Vught.

De stenen liggen midden in het park, precies naast elkaar en op volgorde van hun romeinse cijfers. Als laatste steen ligt de nummerloze "IMAGINE" steen. De stenen liggen dus nu in de volgorde ...-II-III-IV-V-...-VII. In deze reeks vormen de ingegraveerde teksten de zin: ‘LEK-KER-VER-DER-...-? Imagine’

Het Brabants Dagblad kreeg gisteren overigens een mail binnen van een anonieme afzender die zich XXIVWII noemt. In het mailtje zegt de anonieme schrijver dat vrijdag, morgen dus, de oplossing van het raadsel verwacht kan worden. Op wat voor manier dat is, waar en hoe laat is zoals gebruikelijk nog een raadsel.

Vandaag werd ook bij discotheek Carpe Diem aan de Rielseweg in Tilburg een "zevende" gouden kei met de ingegraveerde tekst KEI en de Romeinse cijfers XV aangetroffen. Of de steen bij de actie hoort valt te betwisten, omdat de steen iets afwijkt van de andere zes. De steen is grover van structuur en de gouden verf is minder zorgvuldig aangebracht dan bij de andere. Ook het lettertype is niet helemaal hetzelfde, hoewel het er wel veel van weg heeft. Het kan dus goed mogelijk zijn dat een derde met deze steen de actie wil verstoren.
Provincie:
Tag(s):