maandag, 14. april 2008 - 19:27

Gouden stenen weer foetsie

Tilburg

De geheimzinnige gouden stenen met vreemde inscripties zijn allemaal verdwenen. Afgelopen nacht zijn ze weer opgehaald. Door wie is niet geheel duidelijk.

De stenen in Tilburg, Eindhoven en Vught zijn vermoedelijk weer opgehaald door het Riethovense hoveniersbedrijf Renders die de stenen bleek neer te leggen. Getuigen bevestigen dat ze de vrachtwagen van het bedrijf het karwei hebben zien klaren.

Renders hult zich in stilzwijgen. Van hun "opdachtgever" mogen ze niets zeggen over de kwestie. Het bedrijf werd vorige week ontmaskerd door het Brabants Dagblad die hadden uitgedokterd dat het bedrijf verantwoordelijk was voor de plaatsingen. Tot nu toe heeft nog niemand het raadsel op kunnen lossen.

Evenmin is duidelijk of het iets met voetbal te maken heeft. In het filmpje dat werd verspreid bij de redacties van Omroep Brabant en het Brabants Dagblad komen de tekens XX, IV en WII voor. Op het internet gingen volop speculaties de ronde dat NACsupporters achter de mysterieuze stenen zouden zitten. Met de tekens zou men er op doelen dat op 20-4 de Tilburgse club Willem II zou degraderen in de reguliere competitie als ze zouden verliezen van Feyenoord. De Tilburgse club won echter van de Rotterdamse tegenstander met een stand van 3-1.
Provincie:
Tag(s):