vrijdag, 25. juli 2008 - 14:06

Gouwenaar vermoordde man met bijl

Gouda

De 50-jarige verdachte van de moord in een woning in Gouda heeft een bekentenis afgelegd. De man heeft tijdens politieverhoor verteld hoe hij op 6 juli in zijn woning in Gouda een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats met een bijl om het leven heeft gebracht. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag 25 juli laten weten.

Omwonenden alarmeerden die bewuste zondagavond de politie. De hulpdiensten troffen het slachtoffer met verwondingen aan zijn hoofd en in een plas bloed aan. De verdachte kon direct worden aangehouden en zat tot donderdag 24 juli in beperkingen.

Bijl
De Gouwenaar vertelde de politie dat het slachtoffer bij hem op bezoek was en dat ze samen alcohol hadden gedronken. Toen het slachtoffer op een matras ging liggen, heeft de verdachte hem met een bijl op zijn hoofd geslagen. Het motief ligt in de relationele sfeer. Het slachtoffer zou eerder geld hebben gestolen van de nicht van de verdachte.

Onderzoek nog gaande
Het Openbaar Ministerie heeft de man op 17 juli voor de raadkamer geleid. De raadkamer legde de verdachte 90 dagen gevangenhouding op. Daarnaast wordt hij door deskundigen onderzocht. De technische recherche en het NFI zijn nog bezig met nader sporenonderzoek.
Provincie:
Tag(s):