maandag, 13. oktober 2008 - 9:11

Graafmachines en een vrachtwagen dansen in Roombeek

Enschede

Zes graafmachines, een mini graafmachine en een vrachtwagen spelen woensdag 15 oktober de hoofdrol bij de start van de bouw van de Creatieve Campus in Roombeek. Om dit bijzondere moment te markeren, zetten de bouwmachines op de maat van walsmuziek al ‘dansend’ een bijzondere show neer.

Op muziek van ‘The Skaters Waltz’ is speciaal voor de logge en trage machines een choreografie bedacht. Het geheel wordt opgevoerd onder de naam ‘Graafmachinewals’. Bouwvakkers van diverse betrokken bouwbedrijven dansen met hun machines over het terrein. Rijdend, draaiend, in allerlei vormen wordt met de uitvoering het verhaal over de Creatieve Campus en de wijk Roombeek verteld.

'Roombeek is dit jaar officieel opgeleverd, maar er wordt nog volop gecreëerd en gebouwd', stelt de Enschedese wethouder Roelof Bleker.
'Andere grote en bekende projecten zoals Prismare, De Ekenhof, Lonnekerspoorlaan en Het Rozendaal hebben in de wijk hun plek inmiddels al veroverd. Nu is het de beurt aan de Creatieve Campus. Die verrijst als hart van de locatie Op de Brouwerij, en voegt echt weer iets nieuws toe.'
Provincie:
Tag(s):