donderdag, 14. augustus 2008 - 22:40

Graffiti kunstenaar leeft zich uit in wethouders kamer

Emmen

De Emmer wethouder Thalens stelde donderdag haar kamer beschikbaar aan graffiti artist Harmen Siepel. In drie uur tijd voorzag de kunstenaar de muren van van een kunstwerk met de naam "Write".

Harmen heeft afgelopen juni tijdens een vergadering van de commissie Samenleving gepleit voor een plek waar de Emmense jeugd graffiti mag spuiten. Door een plek beschikbaar te stellen kan namelijk worden voorkomen dat graffiti op ongewenste plekken wordt aangebracht. Harmen wordt in zijn ‘strijd’ bijgestaan door een buurtcoach in het kader van het project ‘Kan wél!’. Dit is een project waarbij bewoners de ruimte en middelen krijgen hun eigen ideeën voor de wijk zélf uit te voeren.

De gemeente Emmen is nu een project gestart in het kader van ‘Kan wél!’ dat specifiek op jongeren is gericht. Een andere jongere, die zich in het kader van ‘Kan wél’ inzet voor het realiseren van een geluidsstudio, heeft tevens als hobby filmen. Hij maakt daarom donderdag opnamens van het werk van Harmen.

De gemeente Emmen kijkt naar de mogelijkheden voor een graffiti muur, maar voor het zover is kon Harmen alvast zijn kunsten vertonen op de kamer van wethouder Thalens.
Provincie:
Tag(s):