vrijdag, 17. oktober 2008 - 16:04

Gratis boek: 'Twee vrouwen' in bibliotheek

Lelystad

Vandaag 17 oktober opende FlevoMeer Bibliotheek feestelijk de landelijke campagne Nederland Leest.

Om 10.00 uur gingen de deuren open en openden beleidsadviseur Boele Siepel en teamleider Ellen Meijer samen een groot verpakt pakket met daarin de gratis boeken die tijdens de Nederland Leest campagne worden verstrekt. Samen deelden ze aan de bezoekers de eerste exemplaren uit.

Nederland Leest vindt plaats van 17 oktober tot en met 14 november. Volwassen bibliotheekleden ontvangen tot 14 november (zolang de voorraad strekt) een gratis exemplaar van Twee Vrouwen, een roman van Harry Mulisch uit 1975, op vertoon van hun bibliotheekpas. In deze periode van Nederland Leest vinden er verschillende activiteiten in de bibliotheek plaats.

Virtuele leeskring
De bedoeling van Nederland Leest is dat zoveel mogelijk mensen hetzelfde boek lezen en er met elkaar over praten. Lezers van Twee vrouwen worden dan ook uitgenodigd met elkaar in gesprek te gaan. De virtuele leeskring is voor iedereen toegankelijk op de website van FlevoMeer Bibliotheek. www.flevomeerbibliotheek.nl.

Programma Open dag
Zaterdag 18 oktober houdt FlevoMeer Bibliotheek | Lelystad een Open dag. De gehele dag is er gratis koffie en thee in de leeszaal. Nieuwe leden betalen die dag slechts de helft van de prijs voor een jaarabonnement. Deze aanbieding geldt alleen op zaterdag 18 oktober.

Een fotograaf zal van 11.00 uur tot 14.00 foto’s nemen van 2 vrouwen. Alle mogelijke combinaties van twee vrouwen kunnen zich gratis laten fotograferen zoals moeders met dochters of kleindochters, zusters, buurvrouwen of vriendinnen. De mooiste foto’s worden gedurende de campagne vertoond in de bibliotheek en natuurlijk ontvangen de twee vrouwen beiden een gratis foto. Vanaf maandag 20 oktober zullen de foto’s ook te bezichtigen zijn op www.flevomeerbibliotheek/ lelystad en zijn de foto’s te versturen als e-card.

Van 14.00-15.30 uur kunnen bezoekers genieten van een optreden van salonorkest Panta Rhei.

Else-Marie van den Eerenbeemt
Familietherapeut Else-Marie van den Eerenbeemt houdt op woensdag 29 oktober een lezing over De oorsprong van de liefde. Kaarten voor deze avond zijn verkrijgbaar bij de klantenservice van de bibliotheek
(0320) 249 200 of per mail Lelystad@flevomeerbibliotheek.nl.

Tot 2 november kunnen er nog verhalen ingestuurd worden voor de verhalenwedstrijd. De prijsuitreiking vindt plaats op de slotdag van Nederland Leest 14 november in de bibliotheek in Dronten.

Muzikale vertelvoorstelling
Op woensdag 5 november zullen verhalenvertellers mooie verhalen ten gehore brengen over de liefde. Tussen de verhalen door is er muziek vertolkt door Entr’acte. Kaarten zijn verkrijgbaar bij klantenservice van de bibliotheek

Lezing ADHD bij volwassenen
Op woensdag 12 november zal de heer Klompstra een lezing geven over ADHD bij volwassenen en het effect hiervan op relaties en familieleden.
De heer Klompstra komt uit Lelystad en heeft in oktober een boek uitgebracht “watisdiejongendruk� waar hij zijn leven als adhd-er beschrijft.
Kaarten zijn verkrijgbaar bij klantenservice.
Provincie:
Tag(s):