dinsdag, 22. april 2008 - 10:15

Gratis busvervoer op Koninginnedag in heel Friesland

In opdracht van Provincie Friesland verzorgen Connexxion en Arriva op Koninginnedag (woensdag 30 april) de gehele dag gratis het busvervoer in Friesland. Reizigers kunnen dus van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zonder kaartje instappen en door heel Friesland reizen.

Connexxion die het busvervoer verzorgt in Zuidwest Friesland en Leeuwarden rijdt op Koninginnedag een zaterdagdienstregeling op alle streeklijnen, Qliners (lijnen 315, 350 en 351), belbussen, opstappers en Maxx in Leeuwarden. Voor de Qliners en Opstappers geldt wel de reguliere toeslag. De buurtbussen (lijnen 101, 103 en 105) rijden niet op Koninginnedag, omdat voor deze bussen normaal gesproken ook geen zaterdagdienstregeling geldt. Om ervoor te zorgen dat alle bezoekers aan Makkum en Franeker zorgeloos van het openbaar vervoer gebruik kunnen maken zet Connexxion groter materieel in op de lijnen 33, 36, en 98.

Reizigers die met de trein willen reizen op Koninginnedag zullen gewoon een kaartje moeten kopen. Ook voor hen geldt dat ze rekening moeten houden met een zaterdagdienstregeling. De reizigers die met de Spurt naar Franeker reizen, ontvangen wel een leuke oranje-attentie van Arriva. Ook zet Arriva extra lange treinen in op Koninginnedag
Provincie:
Tag(s):