vrijdag, 24. oktober 2008 - 13:37

Gratis busvervoer tijdens intocht Sinterklaas

Almere

Tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas op zaterdag 15 november is het busvervoer in geheel Almere vanaf 10.00 tot 18.30 uur gratis. Dit meldt de gemeente Almere.

De gemeente doet een dringende oproep aan de bezoekers van de intocht van Sinterklaas om hiervan gebruik te maken. Dit in verband met de beperkte bereikbaarheid van het centrum van Almere Haven tijdens de intocht.

Op zaterdag 15 november 2008 zet Sinterklaas weer voet aan wal in Nederland. Rond 12.30 uur meert Pakjesboot 12 aan in de haven van Almere Haven. Burgemeester Annemarie Jorritsma heet Sinterklaas namens alle kinderen van Nederland hartelijk welkom.

De NPS doet rechtstreeks verslag van de intocht in de speciale - extra lange - aflevering van Het Sinterklaasjournaal. De uitzending begint om 12.00 uur en duurt tot ongeveer 13.15 uur. De centrale presentatie wordt vanuit Almere verzorgd door de presentatrice van Het Sinterklaasjournaal Dieuwertje Blok.

De gemeente verwacht dat veel mensen naar de intocht komen kijken. We roepen de inwoners van Almere op om gebruik te maken van het gratis busvervoer. Komt u met de fiets? Maak dan gebruik van de gratis bewaakte fietsenstallingen op het plein van de scholengemeenschap
‘De Meergronden’ en op het grasveld bij de Deltastraat.

Mensen van buiten Almere vragen we hun auto te parkeren aan de rand van Almere Haven en gebruik te maken van de gratis pendelbussen. De pendelbussen rijden vanaf het Atlantisstrand, de Oude Waterlandseweg, Gooimeerdijk-Oost en Gooimeerdijk-West.

Bewegwijzering vanaf de bushalte in het centrum van Almere Haven geeft de route aan naar de Havenkom of Markt.
Provincie:
Tag(s):