maandag, 28. januari 2008 - 13:10

Gratis digiboards lijken niet aan onderwijs besteed

Liempde

Het is verbijsterend dat scholen de kans laten liggen om gratis moderne digitale schoolborden (digiboards), beamers, en digitaal lesmateriaal te verwerven. Dat zegt de ideële zoekmachine dabedoo.nl, die een wedstrijd heeft uitgeschreven met gesponsorde prijzen voor in totaal ruim 40.000 euro.

Dabedoo.nl schreef twee weken geleden 9400 scholen in het basis- en voortgezet onderwijs aan. Terwijl de startdatum van de Nationale Scholenwedstrijd, 1 februari, snel nadert, hebben zich nog geen honderd scholen gemeld. "We vinden dit onbegrijpelijk als je soms hoort dat het onderwijs elk dubbeltje om moet draaien", aldus Arno van Son van dabedoo.nl
De Nederlandse zoekmachine streeft er naar scholen kosteloos een kindveilige startpagina te bieden op hun computernetwerken. Dabedoo weert seks en geweld uit zoekresultaten op internet. De zoekmachine draagt tachtig procent van zijn omzet af aan kindgerichte doelen als Kika, CliniClowns en Doe Een Wens. "De schoolleiding hoeft zich slechts digitaal aan te melden om mee te doen. Scholieren kunnen voor de school daarna prijzen winnen, maar ook voor zichzelf: de nieuwste Playstations, games en tv-toestellen", aldus Van Son.

Schoolleiders zeggen dagelijks bestookt te worden met al dan niet commerciële e-mail. Het zou te veel tijd kosten om al deze berichten te bestuderen.Scholen kunnen zich nog inschrijven tot 1 februari. "We hopen echt dat zich nog snel wat scholen melden", aldus dabedoo.nl. "Dit is toch doodzonde."
Categorie:
Tag(s):