dinsdag, 15. juli 2008 - 20:26

Gratis draadloos internet in Veendam

Veendam

Sinds januari 2008 is Gertjan Oldenburger uit Veendam bezig om inwoners en bedrijven in Veendam enthousiast te maken en samen te werken, zodat onze gemeente gratis draadloos gebruik kan maken van Internet. Gertjan Oldenburger zet zich hier uit liefhebberij voor in.

Vanaf maandag 8 juli is het al mogelijk om op het terras van RO - IN Cablecenter, de waterskibaan van Veendam gratis te internetten mits men zelf ook steunpunt is van draadloos internet.

Roel Schreuder, eigenaar van RO - IN Cablecenter heeft ook nog eens de externe antenne aangesloten op zijn FONspot. Hierdoor kan ook de naastgelegen camping van de Borgerswoldhoeve gebruik maken van draadloos Internet.

Draadloos internet wordt mogelijk gemaakt door de grootste draadloze WiFi-gemeenschap FON. De leden van die gemeenschap (Fonero's) delen hun internettoegang thuis door middel van een FONspot (La Fonera). Door het delen genieten zij van gratis internet toegang waar zich een andere FONspot bevindt. Dit kan al op veel plekken over de gehele wereld.
Mensen die geen FONspot hebben, kunnen na registratie en het bekijken van een 30 seconden durend filmpje 15 minuten gratis op het Internet. Door het sturen van 1 sms-je kan een uur online worden doorgebracht.

Gertjan Oldenburger hoopt dat er nog meer ondernemers en inwoners uit Veendam een FONSPOT gaan aanschaffen. De aanschaf van een FONspot ligt tussen de 12 en 32 euro. Volgens Gertjan Oldenburger is de aanschaf van een FONspot een goedkopere manier van een draadloze Internet thuis, dan je normaal hiervoor in de handel kan krijgen

Verder vertelde Gertjan Oldenburger dat ook telefonie mogelijk is via een FONspot. Hiervoor zijn speciale telefoons in de handel, maar ook met behulp van een laptop of pc is dit mogelijk door middel van Skype. Deze techniek is natuurlijk heel handig als je in het buitenland op vakantie bent en even naar Veendam wilt bellen. Wanneer de ontvanger ook gebruik maakt van Skype, is het bellen geheel gratis.

De telefonie ontwikkeling van Skype staat niet stil volgens Gertjan, want hij heeft al GSM telefoons gezien met Skype ondersteuning, die gebruik maken van de FONspot.
Provincie:
Tag(s):