maandag, 28. april 2008 - 21:12

Gratis naar Stoom- en Energiefestival

Almere

Van 1 tot en met 3 mei wordt in Almere Haven het Stoom- en Energiefestival Almere gehouden. Op informatieve wijze zal het festival aandacht besteden aan het cultureelhistorisch erfgoed van Europa.

Zo komt de zonnewagen van Nuon naar Almere en houdt de Koninklijke Marine op vrijdag en zaterdag een grootschalige demonstratie op het strand. Het evenement is dit jaar voor het eerst gratis toegankelijk.
Dit meldt de gemeente Almere op haar site.

Op dit festival staat energie, in al zijn vormen, centraal. Energie zowel op water als op land. Er zijn vier grote thema's. In het cultuurhistorische kwartier is ruimte voor oude vrachtwagens, wegen- en landbouwmachines, motoren en oldtimers.

De andere kwartieren zijn het nautisch kwartier met presentaties op het water(sport)gebied en het handelskwartier, met een braderie en de verkoop van oude onderdelen en gereedschappen en muziek. Het vierde kwartier is het Energiekwartier met aandacht voor verschillende energiebronnen.

De organisatie heeft de opzet van het festival veranderd. De grootste aanpassing is de entree: voor het eerst in de geschiedenis van het Stoomfestival is de toegang gratis. De openingstijden zijn dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur.

Ook het nabijgelegen winkelcentrum en de havenkom worden bij het evenement betrokken. Zo worden er regelmatig op de Sluiskade demonstraties gegeven. Demonstraties van oude ambachten, oud gereedschap, stoommachines en nog veel meer. Er worden ook gereedschappen en zelf gebrouwen bier verkocht. Kinderen kunnen zich vermaken in allerlei attraties, bijvoorbeeld een ritje met oude stoomtreintjes.
Provincie:
Tag(s):