dinsdag, 30. september 2008 - 16:34

"Gratis OV 65+ moet en gaat er komen"

Rotterdam

In de ontwerp- begroting voor 2009 is geld uitgetrokken om in Rotterdam blijvend gratis openbaar vervoer voor 65-plussers in te voeren. Daarmee heeft het stadsbestuur de motie van PvdA van juli 2008, die is gesteund door CDA en Groen Links, uitgevoerd.

Peter van Heemst, fractievoorzitter van de PvdA Rotterdam, is daar ontzettend blij mee: "De PvdA vecht al drie jaar voor gratis openbaar vervoer voor 65-plussers. Het is voor de oudere Rotterdammers die hard hebben gewerkt om onze stad op te bouwen en die willen we zo laten zien dat ze er nog steeds helemaal bij horen. Na de succesvolle proef die we in Rotterdam hebben gehouden, gaat het nu eindelijk definitief gebeuren. Dat is een doorbraak waar ik heel blij mee ben. Oudere Rotterdammers zijn heel enthousiast over de proef en het is goed dat ze vanaf 2009 blijvend gebruik kunnen gaan maken van gratis openbaar vervoer."

Van Heemst hoopt dat veel oudere Rotterdammers van het gratis openbaar vervoer gebruik gaan maken: "Meer mensen in tram, bus en metro is goed voor de sociale veiligheid. En het gratis openbaar vervoer zorgt er ook voor dat de Rotterdamse 65 plussers meer en vaker kunnen gaan winkelen, bij familie op bezoek gaan en kunnen meedoen aan de leuke dingen die in onze stad worden georganiseerd. Voor mensen met een bescheiden inkomen is het gratis openbaar vervoer een mooi financieel steuntje in de rug."

Van Heemst is trots op dat Rotterdam de eerste grote stad in Nederland is, waar het gratis openbaar vervoer voor ouderen wordt ingevoerd. "Dit zijn prestaties waar mee Rotterdam koploper is in Nederland: goed voorbeeld doet hopelijk goed volgen."
Provincie:
Tag(s):