donderdag, 20. november 2008 - 17:33

Gratis OV voor Rotterdamse ouderen in 2009

Rotterdam

65 plussers in Rotterdam mogen vanaf 2009 gratis reizen openbaar vervoer. Dit na een succesvolle proef in het afgelopen jaar.

“Uit de evaluatie blijkt dat de Rotterdamse ouderen gedurende de proef massaal gebruik maakten van het gratis reizen. Het geld is door ons college al gereserveerd voor 2009. Niets houdt het gratis openbaar vervoer voor ouderen in 2009 nog tegen,� stelt PvdA-raadslid Leo Bruijn. Het idee slaat zo goed aan dat omliggende gemeenten, zoals Schiedam en Capelle aan de IJssel het Rotterdamse voorbeeld willen volgen.

De PvdA ziet het gratis openbaar vervoer mede als een waardering voor de oudere Rotterdammer, die de stad heeft helpen opbouwen. “Bovendien heeft het veel voordelen. Ouderen blijven langer sociaal actief en kunnen zonder extra kosten genieten van alles wat onze mooie stad te bieden heeft. Daarnaast neemt de sociale veiligheid in de trams, bussen en metro’s toe, omdat meer mensen meereizen,� aldus Leo Bruijn.

Leo Bruijn: “Wij zijn trots dat Rotterdam de eerste grote stad in Nederland is, waar gratis openbaar voor ouderen wordt ingevoerd. Rotterdam voert, zoals steeds vaker de goede lijstjes aan in Nederland�.
Provincie:
Tag(s):